Obsah:

Které tři postavy zůstanou na konci Krále Leara naživu?
Které tři postavy zůstanou na konci Krále Leara naživu?

Video: Které tři postavy zůstanou na konci Krále Leara naživu?

Video: Které tři postavy zůstanou na konci Krále Leara naživu?
Video: King Lear by William Shakespeare, summary , themes, characters, analysis. 2024, Smět
Anonim

5 z 5 Které tři postavy jsou na konci hry stále naživu?

  • Lear , Edmund a Gloucester.
  • Edgar, Kent a Albany.
  • Regan, Cordelie a Cornwall.
  • Goneril, Kent a Lear .

Podobně je položena otázka, kdo zůstal naživu na konci Krále Leara?

Shrnutí lekce král Lear je tragédie Williama Shakespeara. Titulní postava je král Británie a je zrazen dvěma jeho dcerami. Ačkoli Lear přichází činit pokání za své činy a nakonec se shledá se svou loajální dcerou Cordelií, téměř všechny postavy zemřou konec hry.

A co se stane s Cordelií na konci Krále Leara? Směrem k konec cizoložný Goneril otráví Regan a poté spáchá sebevraždu poté, co se dozví, že záletný Edmund, muž, kterého oba milují, je mrtvý. Když Cordelie , dcera, která skutečně milovala svého otce, je oběšena, král Lear sám umírá žalem.

Kdo všechno umírá v Králi Learovi?

Edgar bojuje se svým bratrem Edmundem a smrtelně ho zraní. Goneril se zabije a otráví sestru Regan. Edgar odhalí svou pravou identitu Gloucesterovi, který zemře ze srdce neschopného snést smutek i radost. Albany a umírající Edmund se tomu snaží zabránit Lear a Cordelie oběšení, ale jsou příliš pozdě na Cordelii.

Jak umírá Lear v Králi Learovi?

král Lear končí bitvou o britský trůn. Edmund vyhraje bitvu o trůn, ale je zabil jeho bratrem Edgarem. Jako Edmund zemře , přiznává, že rozesílal objednávky na Lear a Cordelie k popravě. Po zjištění, že jeho milovaná dcera má zemřel , Lear umírá smutku.

Doporučuje: