Jaká byla Napoleonova politika?
Jaká byla Napoleonova politika?

Video: Jaká byla Napoleonova politika?

Video: Jaká byla Napoleonova politika?
Video: Интеграционная политика Наполеона Бонапарта во Франции 2024, Smět
Anonim

Domácí Politika . Napoleonova domácí opatření zahrnoval širokou škálu politických a sociálních problémů ve Francii. Jeho nejrozsáhlejší změny byli vyrovnání s katolickou církví, kodifikace zákonů a nový vzdělávací systém.

Jaká byla tedy Napoleonova domácí a zahraniční politika?

Napoleonova domácí politika byla Bank of France, konkordát s církví, univerzity a občanský zákoník. The zahraniční politiky byly nové uspořádání Německa, smlouva z Luneville a smlouva z Amiens.

Co navíc dělal napoleonský zákoník? The Napoleonský zákoník posílila autoritu mužů nad jejich rodinami, připravila ženy o jakákoliv individuální práva a omezila práva nemanželských dětí. Všem mužským občanům byla také udělena stejná práva podle zákona zákon a právo na náboženský nesouhlas, ale koloniální otroctví bylo znovu zavedeno.

Podobně se lze ptát, jaké byly některé Napoleonovy reformy?

napoleonské kód- Jeden z Napoleonova nejdůležitější reformy , tento soubor zákonů zahrnoval takové svobody, jako dříve rovnost všech občanů a práva, náboženské snášenlivosti a a zrušení feudalismu. Přestože napoleonské Kód dal mnoho práv a Francouzština to také trvalo nějaký pryč.

Jaké bylo Napoleonovo pravidlo?

Byl císařem Francouzů as Napoleon I od roku 1804 do roku 1814 a znovu krátce v roce 1815 během sta dnů. Napoleon dominoval evropským a globálním záležitostem více než deset let a vedl Francii proti řadě koalic v zemi napoleonské války.

Doporučuje: