Jaký byl význam Paktu Poona 1932?
Jaký byl význam Paktu Poona 1932?

Video: Jaký byl význam Paktu Poona 1932?

Video: Jaký byl význam Paktu Poona 1932?
Video: Žiaľ aj na Slovensku máme podobného nacistu. Je ním Mazurek, ktorý iba nedávno velebil Hitlera. 2024, Duben
Anonim

Pakt Poona září 1932 . Pakt Poona byla dohoda mezi Dr. Bhimrao Ambedkarem a Mahátmou Gándhím podepsaná 24. září, 1932 . Tento pakt ukončil Gándhího půst k smrti.

Co je tedy Pakt Poona a proč je důležitý?

The Pakt Poona je významný v tom, že zahájil model politického kompromisu mezi „kastovými“hinduisty a deprimovanými třídami při přidělování legislativního zastoupení a vládních funkcí.

A jaký byl výsledek Paktu Poona? Klíč výsledky Ze samotného vězení Gándhí poobědval Ligu nedotknutelnosti celé Indie (1932) a poté, co vyšel z vězení, prakticky odešel z aktivní politiky, aby se zasadil o odstranění nedotknutelnosti. Pro třídy s depresí tohle pakt přinesl dvojnásobný počet míst pro ně vyhrazených.

Kromě toho, co byl pakt Poona ze září 1932?

The Pakt Poona odkazuje na dohodu mezi nižší kastou nedotknutelných (tehdy nazývanou Depressed Classes, nyní označované jako Dalitové) Indie vedenou Dr. B. R. Ambedkarem a vyšší kastou hinduistů z Indie, která se uskutečnila 24. září 1932 ve věznici Yerawada v Pune (nyní v Maháráštře), Indie.

Proč a kdy byl pakt Poona podepsán pěti body?

Poona pakt byla dohoda mezi Dr. Babasaheb Ambedkar a Mahatma Gandhi, která byla podepsaný Před 84 lety dne 24. září 1932. Dohoda byla podepsaný od Pt. R Ambedkar a někteří vůdci dalit v centrální věznici Yerwada v Pune , aby přerušil půst Mahátmy Gándhího k smrti.

Doporučuje: