Co znamená známkování a přizpůsobování činností?
Co znamená známkování a přizpůsobování činností?

Video: Co znamená známkování a přizpůsobování činností?

Video: Co znamená známkování a přizpůsobování činností?
Video: Proč nedávat špatné známky na prvním stupni 2024, Smět
Anonim

Klasifikace z an aktivita se používá ke zvýšení nebo snížení aktivita požadavky na osobu, zatímco on nebo ona vykonává aktivita . Přizpůsobování . změna nebo úprava aspektu aktivita umožnit úspěšnou účast v povolání.

Jaký je tímto způsobem rozdíl mezi hodnocením a přizpůsobováním?

Klasifikace : Mění požadavky na aktivitu, aby byla snazší nebo těžší. Přizpůsobování : Mění okolnosti činnosti (obvykle fyzicky), aby činnost usnadnila nebo ztížila.

Víte také, co je adaptace v pracovní terapii? Adaptace na povolání Model (OAM) Přizpůsobování je adaptivní reakce člověka na splnění pracovní výzva, kdy běžná reakce nestačí ke zvládnutí činnosti a je hodnocena ve vztahu k pojmu „relativní mistrovství“(tj. pracovní výkon z pohledu klienta).

Jak hodnotí činnosti ergoterapeuti?

Poptávka může být stupňované zvýšením doby trvání an aktivita zvýšením frekvence provádění aktivita , změnou svalů používaných v aktivita nebo zvýšením intenzity.

CO JE to analýza činnosti?

Analýza aktivity je definován jako proces používaný OT praktiky, který „řeší typické požadavky an aktivita , rozsah dovedností zapojených do jeho výkonu a různé kulturní významy, které mu mohou být připisovány“.

Doporučuje: