Co se stalo po francouzské revoluci?
Co se stalo po francouzské revoluci?

Video: Co se stalo po francouzské revoluci?

Video: Co se stalo po francouzské revoluci?
Video: НЕМЦЫ ВОСТОЧНОЙ ПРУССИИ ПОСЛЕ ВОЙНЫ. ИСТОРИИ ПРОФЕССОРА. КОП ПО ВОЙНЕ. КОП ПО СТАРИНЕ 2024, Smět
Anonim

Bourbonská restaurace byla obdobím francouzština Dějiny Následující pád Napoleona v roce 1814 až do července Revoluce z roku 1830. Král Ludvík XVI. z rodu Bourbonů byl svržen a popraven během francouzská revoluce (1789–1799), kterého zase následoval Napoleon jako vládce Francie.

Víte také, co se změnilo po francouzské revoluci?

The francouzská revoluce zcela změněno sociální a politickou strukturu Francie . To ukončilo francouzština monarchie, feudalismus a převzal politickou moc od katolické církve. Ačkoliv revoluce skončil nástupem Napoleona, myšlenky a reformy neumřely.

Následně je otázkou, kdo vládl po francouzské revoluci? Ludvík XVI

Jen tak, jaký byl výsledek francouzské revoluce?

The francouzská revoluce byl revoluce v Francie od roku 1789 do roku 1799. The výsledek francouzské revoluce byl konec monarchie. Král Ludvík XVI. byl popraven v roce 1793 revoluce skončil, když Napoleon Bonaparte převzal moc v listopadu 1799.

Co se stalo po napoleonských válkách?

Oni začali po Francouzská revoluce skončila a Napoleon Bonaparte se stal mocným ve Francii v listopadu 1799. Válka začala mezi Spojeným královstvím a Francií v roce 1803. Toto Stalo když v roce 1802 skončila Amienská smlouva Napoleonské války skončila Druhou pařížskou smlouvou dne 20. listopadu 1815.

Doporučuje: