Kdo jsou děti Uranu?
Kdo jsou děti Uranu?

Video: Kdo jsou děti Uranu?

Video: Kdo jsou děti Uranu?
Video: Kdo je to Paxi? 2024, Smět
Anonim

Děti Urana a Gaea, šest synů a šest dcer: Oceanus a Tethys, Hyperion a Theia (rodiče Hélia, Se1ene, Eos), Coeus a Phoebe (rodiče Leta a Asterie), Cronus a Rhea (rodiče olympských božstev), Crius (otec Eurybií z Astraia, Pallas a Perses), Iapetus (otec Atlas, Kdo byly v tomto ohledu děti Gaie a Urana?

Gaiina rodina Tyto tři děti se narodily Gaii samotné, bez otce. Uran a jeho vlastní matka se později vzali a měli spolu dvanáct dětí, kterým se začalo říkat Titáni. Tyto děti byly Mnemosyne, Tethys, Theia, Phoebe, Rhea , Themis, Oceanus, Hyperion, Coeus, Cronus , Crius a Iapetus.

jaké je pořadí narození Uranových synů? Podle Hesiodovy Theogonie, Uran spářila se s Gaiou a dala narození dvanácti Titánům: Oceanus, Coeus, Crius, Hyperion, Iapetus, Theia, Rhea, Themis, Mnemosyne, Phoebe, Tethys a Cronus; Cyclopes: Brontes, Steropes a Arges; a Hecatoncheires ("Storuký"): Cottus, Briareus a Gyges.

Také se zeptal, proč Uran uvěznil své děti?

Když Uran byl zmrzačený, zavolal jeho synové Titáni neboli „napínající“za svou zradu a prorokovali, že Cronus bude také svržen jeho děti . To se nakonec stalo, když olympští bohové svrhli Titány. Uran Výpověď je symbolem svržení archaických bohů v době před časem.

Kdo jsou rodiče Gaea?

Gaia
Rodiče Žádný, nebo Chaos (Hesiodos), nebo éter a Hemera (Hyginus)
Sourozenci Žádný, nebo Nyx, Erebus, Tartarus, Eros, nebo Uran, Thalassa
Choť Uran, Pontus, Aether a Tartarus

Doporučuje: