Kdo dal kletbu Shakuntala?
Kdo dal kletbu Shakuntala?

Video: Kdo dal kletbu Shakuntala?

Video: Kdo dal kletbu Shakuntala?
Video: #Диққат shokk xabar 18+️Asal Honey яшаш уйида ўлдириб кетилди... 2024, Smět
Anonim

Jednoho dne do ášramu přišla mocná rishi Durvasa, ale ztracená ve svých myšlenkách na Dushyantu, Shakuntala nedokázal ho pořádně pozdravit. Rozzlobený tímto nepatrným, rishi proklel Shakuntala s tím, že osoba, o které sní, na ni úplně zapomene.

Pokud jde o toto, kdo je otcem Shakuntaly?

mudrc Vishwamitra

Někdo se také může ptát, jaký byl příběh za zrodem Shakuntala? Vishwamitra byl uznávaný rishi, nebo mudrc ve starověké Indii. Pán Indra, vyděšený svými silami, poslal z nebe na zem krásnou nebeskou nymfu jménem Menaka, aby ho nalákala a přerušila jeho meditaci. Menaka úspěšně podnítil Vishwamitru a Shakuntala , narodila se jim dcera.

Proč v tomto ohledu Sage durvasa proklel Shakuntala?

I když byl skvělý šalvěj , nedokázal ovládat svůj hněv, který se stal jeho slabostí. Svatý Durvasa proklel Shakuntala v důsledku jeho hněvu, kvůli kterému ona měl ve svém životě hodně trpět. Nikdo nebyl zachráněn před jeho hněvem, včetně bohů, démonů, široké veřejnosti atd.

Kdo našel prsten Shakuntala a kde?

Bharata byl statečný chlapec. Vyrůstal mezi lesními zvířaty a hrál si s divokými zvířaty. Jednoho dne mu v královském paláci přinesl rybář a prsten . Řekl králi, že ano nalezeno a prsten v žaludku ryby, kterou mu přinesl přímo.

Doporučuje: