Jaká je definice ošetřovatelství podle Virginie Hendersonové?
Jaká je definice ošetřovatelství podle Virginie Hendersonové?

Video: Jaká je definice ošetřovatelství podle Virginie Hendersonové?

Video: Jaká je definice ošetřovatelství podle Virginie Hendersonové?
Video: 1. MISE (27) - Rebélie na operačním sále! 2024, Smět
Anonim

Henderson je známý pro a definice ošetřovatelství : Unikátní funkce zdravotní sestřička je pomáhat jedinci, nemocnému nebo zdravému, při výkonu činností přispívajících ke zdraví nebo jeho uzdravení (nebo k pokojné smrti), které by vykonával bez pomoci, kdyby měl potřebnou sílu, vůli nebo znalosti“(za prvé

Jaká je také teorie ošetřovatelství Virginie Hendersonové?

Virginie Hendersonové Potřeba Teorie The Ošetřovatelství Potřeba Teorie byl vyvinut společností Virginie Hendersonová definovat jedinečné zaměření ošetřovatelství praxe. The teorie se zaměřuje na důležitost zvýšení nezávislosti pacienta pro urychlení jeho postupu v nemocnici.

Někdo se také může zeptat, jak definujete ošetřovatelství? Ošetřovatelství zahrnuje autonomní a kolaborativní péči o jednotlivce všech věkových kategorií, rodiny, skupiny a komunity, nemocné i zdravé a ve všech prostředích. Zahrnuje podporu zdraví, prevenci nemocí a péči o nemocné, postižené a umírající lidi.

Co je to teorie ošetřovatelských potřeb?

The Teorie ošetřovatelských potřeb byl vyvinut Virginií Hendersonovou a byl odvozen z její praxe a vzdělání. Podle Hendersona mají jednotlivci zákl potřeby které jsou součástí zdraví. Mohou vyžadovat pomoc k dosažení zdraví a nezávislosti nebo pomoc k dosažení klidné smrti.

Jaká je definice ošetřovatelství podle Florence Nightingalové?

Ošetřovatelství je profese v rámci zdravotnického sektoru zaměřená na péči o jednotlivce, rodiny a komunity tak, aby mohli dosáhnout, udržet nebo obnovit optimální zdraví a kvalitu života.

Doporučuje: