Kde se vzalo slovo manžel?
Kde se vzalo slovo manžel?

Video: Kde se vzalo slovo manžel?

Video: Kde se vzalo slovo manžel?
Video: Курс чешского 5.2: KDE (где) Х KAM (куда) 2024, Smět
Anonim

Vypůjčeno z anglo-normanského espus m, espuse f a starofrancouzského espos m, espose f a aphesis z latinského spōnsus m („ženich“), spōnsa f („nevěsta“), ze spondeō („slibuji, slibuji“), z praindoevropského *strávit-.

Když to vezmeme v úvahu, odkud se vzal termín manžel a manželka?

Když se Norové usadili v anglosaské Anglii, často brali anglosaské ženy jako své manželky ; bylo pak přirozené odkazovat na manžel pomocí norštiny slovo pro koncept a odkazovat se na manželka s jejím anglosaským (staroanglickým) označením, wīf, „žena, manželka “(Moderní angličtina manželka ).

Kromě toho, myslí manželka vdaná? Manžel Právo a právo Definice . Manžel znamená A ženatý osoba. Může to být zákonně osoba ženatý manžel popř manželka . Domnělý Manžel : Odkazuje na a manžel kdo žije s jiným v dobrém přesvědčení, že je zákonně ženatý k druhé osobě.

Také vědět, kdo se nazývá manželé?

manžel . A manžel je váš společník, váš partner, váš partner. Vaše manžel je často volala "tvá lepší polovička." To, čemu říkáme cizoložství, bývalo označovaný jako manžel -porušení na počátku 13. stol.

Jaký je hebrejský význam slova manželka?

???????? – doslova, ženo. Například: Pak je tu to pochvalnější, důstojnější slovo – ????????. Stejně jako ????, to také najít své původ v Biblická hebrejština.

Doporučuje: