Co je hypotéza Sapira Whorfa ve vztahu k jazyku a kultuře?
Co je hypotéza Sapira Whorfa ve vztahu k jazyku a kultuře?

Video: Co je hypotéza Sapira Whorfa ve vztahu k jazyku a kultuře?

Video: Co je hypotéza Sapira Whorfa ve vztahu k jazyku a kultuře?
Video: Saphir - Whorf Hypothesis || Language, Culture and Thought 2024, Smět
Anonim

The Sapir - Whorf hypotéza byl vyvinut Benjaminem Whorf a Edward Sapir . Podle tohoto hypotéza , naše Jazyk ovlivňuje a utváří naše kulturní realitou omezením našich myšlenkových procesů. Termín kultura odkazuje na přesvědčení, normy a hodnoty, které společnost projevuje.

Co zde říká hypotéza Sapira Whorfa o jazyce?

teorie vyvinutá Edwardem Sapir a Benjamin Lee Whorf který říká, že struktura a Jazyk určuje nebo výrazně ovlivňuje způsoby myšlení a chování charakteristické pro kulturu, ve které se mluví.

Navíc, jaké jsou dvě hypotézy filozofie Sapira Whorfa? Ve své nejextrémnější verzi hypotéza lze popsat jako související dva související principy: jazykový determinismus a jazykový relativismus.

Jaký je tedy vztah mezi jazykem a kulturou?

The Vztah mezi jazykem a kulturou . Jazyk je způsob lidské komunikace, ať už v psané nebo mluvené formě, zatímco kultura je myšlenka, hodnoty a přesvědčení, které máme v naší společnosti.

Proč je hypotéza Sapira Whorfa zdiskreditována?

Myšlenka, že neexistence konkrétního termínu pro konkrétní koncept musí znamenat, že kultura jej není schopna uvažovat nebo držet tento koncept v kolektivním chápání, zjevně není pravdivá. To k založení nestačí Sapir - Whorf hypotéza . Není to však univerzálně zdiskreditované.

Doporučuje: